Selecteer een pagina

Auto’s

De Mazda MX-5 is werelds best verkochte tweezitter en zeer populair in Nederland. Er zijn grote clubs in Nederland die helemaal weg zijn van de kleine scheurijzers en ze ook proberen in de best mogelijke staat te houden.  Dit model is gelanceerd in 1989 en is vanaf dat moment ook de best verkochte tweezitter ter wereld.

Er wordt vaak alleen met mooi weer of in weekenden mee gereden. Dit doen ze om vocht te voorkomen aangezien de Mazda een aantal veelvoorkomende roestplekken heeft:

–    Dorpel en Dorpelpanelen
–    De voor en achterwielkasten
–    Bodemplaat

Dorpel

De dorpel van he Mx-5 heeft ontwateringsgaten die net even iets te hoog zitten en hierdoor een bron worden van vocht en roest. Dit toont zich vaak als eerste als kleine bulten in de lak op de dorpel maar dan is het vaak al te laat en roest hij letterlijk van binnenuit.

Wielkasten

De wielkasten van de mx-5 zijn gevoelig en binnen vaak met vliegroest wat zich in de loop van de tijd verergert.

Bodemplaat

Wat wij vaak zelf zien is dat bij de oudere MX-5’s de bodemplaat ernstig aangetast is en in sommige gevallen zelfs vervangen moeten worden.

Deze plekken zijn bekent voor de Mazda fanatiekelingen en laten deze ook vaak controleren en behandelen tegen roestvorming met Dinitrol. Heeft u ook een MX-5 kom gerust langs om samen met een Dinitrol expert de status van uw auto na te laten kijken, dit is ook aan te raden voor de aanschaf van een auto. Na de controle kunnen we ook laten zien wat de zwakke plekken zijn en wat voor behandeling wij u aanraden.

Vragen over de prijzen?

Wilt u meer weten over de prijzen van een dinitrol behandeling van uw auto?

Afspraak maken?

Interesse in het maken van een afspraak voor een Dinitrol behandeling voor uw auto?

Ons bereiken

bell ons

(0251) 22 35 10